Bureauprofiel

Het architectenbureau is de laatste jaren meer en meer gespecialiseerd in restauratie, renovatie en herbestemming. De aangepakte gebouwen zijn in veel gevallen gebiedstrekker, waardoor na restauratie of herbestemming het totale gebied weer een meerwaarde krijgt. Hiervoor is in 2015 De Hallen Amsterdam beloond met de Steden in Beweging Award.

De revitalisering en herbestemming varieert van het “ombouwen” van (lege) oude pakhuizen en overslagcomplexen in levendige woon- en werkcomplexen (zoals het Entrepotdok, Graansilo’s en pakhuis de Zwijger te Amsterdam) tot het herbestemmen van oude utilitaire complexen zoals bv. kazernes (de Oranje Nassau kazerne in Amsterdam, de Ripperda kazerne in Haarlem) en ziekenhuizen (bv. het AZU in Utrecht).
Het bureau heeft ook veel ervaring met jonge monumenten, bijvoorbeeld Nieuwe Energie in Leiden, Pakhuis de Zwijger, het Olympisch Stadion, de Apollohal in Amsterdam, en het Groot Handelsgebouw in Rotterdam.

Verder zijn een aantal (vooral laat 19e eeuwse) monumentale kerken van een nieuwe bestemming voorzien, en zijn musea zoals het Theaterinstituut en het Filmmuseum opnieuw ingericht, vaak met door functionerende organisaties in de gebouwen.

Wij hebben ervaring met ondergronds bouwen; twee scholen, het Amsterdams Lyceum en het Sweelinck College, zijn inmiddels voorzien van ondergrondse faciliteiten, zoals gymzalen en aula’s, waarbij opgemerkt dat het dak tevens in gebruik is als tuin cq. schoolplein.
De laatste gerealiseerde projecten zijn voormalige tramremise De Hallen in Amsterdam en de tweede herbestemming van Gerardus Majellakerk, en in 2016 de 2e uitbreiding voor het Amsterdams Lyceum.

Het bureau beschikt over ca. 450 m2 vergader- en kantoorruimte. Het bureau heeft meerdere teken-, presenteer-, , administratie- en besteksystemen gekoppeld in een netwerk. Ten aanzien van bestekken beschikken wij over o.a. een Stabu-bestek licentie.

In het bureau zijn twee leermeesters aanwezig. Architectenbureau van Stigt is dan ook aangesloten bij het Samenwerkingsorgaan Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB, voorheen Fundeon).

Voor Publicaties over het bureau en de projecten, klik hier
Voor een overzicht van alle projecten, klik hier