Haarlem, 28 november 2016.

Domus Magnus gaat opnieuw uitbreiden met een luxe woonzorglocatie voor ouderen in het centrum van Amsterdam, aan de Herengracht. Het wordt  de tweede locatie in de hoofdstad voor de zorgorganisatie. Het rijksmonument zal naar verwachting begin 2018 geopend worden.

Het gaat om de voorheen twee afzonderlijke panden 410 en 412 aan de Herengracht, in ‘De Gouden Bocht’ van Amsterdam. Al eerder dit jaar maakte de organisatie bekend bijna te verdubbelen door een fusie met DS Verzorgd Wonen. In totaal heeft Domus Magnus elf bestaande locaties en met de Herengracht erbij, vijf nieuwe locaties in ontwikkeling.

Uitbreiding

Directeur Huub Deterd over de uitbreiding: “Een tweede locatie in Amsterdam stond al heel lang op de wensenlijst van Domus Magnus. Een luxe woonzorglocatie voor ouderen in hartje centrum is er nog niet en onze eerste locatie, De Uylenburgh in Amsterdam, bleek al een groot succes. We stellen echter dusdanig hoge eisen, dat het een enorme uitdaging was om nog een locatie te vinden. Dat we nu en dan nog wel aan de Herengracht deze nieuwe toplocatie mogen openen, is iets waar ik heel trots op ben.”

In samenwerking met Doniger Urban Developments en J. van STIGT architectenbureau zal de renovatie en transformatie naar een woonzorgcomplex plaatsvinden waarbij de panden in de oude grandeur worden teruggebracht. Andre van STIGT stelt; “Wij zijn erg enthousiast dat deelraad centrum Amsterdam toestemming heeft gegeven voor functiewijziging van kantoor naar zorgwonen. Alle monumentale onderdelen worden uiteraard hersteld en het pand wordt ook verduurzaamd. Dit initiatief zou een voorbeeldproject kunnen en moeten zijn.”

Jeroen Schothorst van Doniger Urban Developments; “Dankzij de niet aflatende inspanningen de afgelopen jaren van Andre van Stigt èn van de Gemeente Amsterdam,  zijn we nu in staat aan dit mooie pand deze bijzondere invulling te geven. Met Domus Magnus vonden we de ideale partner om het pand in gebruik te nemen en ouderenzorg op niveau aan te gaan bieden. Zij zal daarmee voorzien in een grote behoefte in de Amsterdamse binnenstad.”

Opening

De eerste bewoners kunnen naar verwachting begin 2018 op de nieuwe locatie komen wonen. Er worden in totaal 28 woonzorgappartementen gerealiseerd aan de Herengracht. Daarnaast zullen er meerdere algemene ruimtes gerealiseerd worden zoals een restaurant en een activiteitenruimte. In de royale tuin van ruim 500 m2 staat het oudste koetshuis van Amsterdam, welke gerestaureerd zal worden en dienst gaat doen als extra activiteitenruimte.

Domus Magnus concept

Domus Magnus is een landelijke woonzorgorganisatie met elf bestaande locaties en vijf nieuwe locaties in ontwikkeling. Ouderen wonen in hun eigen appartement inclusief 24-uurs zorg en dienstverlening zoals de was-service, maaltijdvoorziening door een chef-kok en het wekelijkse (klassieke) concert).  www.domusmagnus.com.